Povorka 42. Dječjeg krnjevala

Povorka 42. Dječjeg krnjevala

U nedjelju, 12. veljače 2023. godine održala se 42. povorka Dječjeg krnjevala u organizaciji KKU Poklade iz Donjih Kaštela. Nakon dvije godine neodržavanja zbor strogih mjera u pandemiji, svi smo jedva dočekali ovogodišnje dječje maškare. Pored brojnih kaštelanskih vrtića sudjelovali su i učenici OŠ Bijaći iz Kaštel Novoga, OŠ Ostrog iz Kaštel Lukšića i naravno naše OŠ prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog.

Iz naše škole bile su  prijavljene 2 točke koje su utjelovili učenici 1.a i 1.b te učenici 4.b.

Prvaši su imali zajedničku točku pod nazivom Oprez u prometu. Predstavljali su prometne znakove, semafore i prometne policajce te bicikliste i vozače automobila.  Prvašima su se pridružili i mlađa braća i sestre te tri učenice 2. b razreda.

Četvrtaši su predstavljali male kuhare pod nazivom MasterChef. Imali su dva tima, plavi i crveni, baš kao pravi Masterchefovci!  A glavna kuharica (i dirigentica), bila je, naravno, učiteljica Vesna.

Vesela i šarolika povorka započela je svoje kretanje malo iza 13 sati od Lucijinog puta (točnije samog njegovog početka zbog radova) u K. Štafiliću te se kretala donjokaštelanskom rivom do parkirališta u Kaštel Starome. Tamo su točke najavljivane i predstavljane malo detaljnjije. Cijeli program vodile su članice KKU Poklade, Ana Šegvić i Josipa Treselj. S njima  je na pozornici bila i mala kraljica Mia Pajdek.

Odmah su svi sudionici povorke dobili krafne i sokove kako bi se osladili i okrijepili na kraju „puta“.  Uslijedio je kraći program koji se sastojao od čitanja šala u izvedbi učenika 1.a te igrokaza „Kriva adresa“ u izvedbi učenica 1.b, Leone i Lare.

Imali smo priliku gledati i plesne točke učenika OŠ Bijaći i Ostrog te zabavni program klauna Šarenka i njegovih pomagača. Po završetku programa uslijedilo je spaljivanje dječjeg krnje – Kasice prasice, koju više nećemo koristiti jer ćemo svi prijeći na bezgotovinsko Internet trgovanje.

Vrijeme je na maškarama bilo izuzetno lijepo, vedro i toplo, pravo proljetno, unatoč tome što smo u srcu zime.  Lijepo smo se zabavili i družili, a možemo reći i zagrijali za ostale dane maškara koje će svoj vrhunac doživjeti na pokladni utorak 21. veljače. Tada ćemo biti na drugom dijelu zimskih praznika, pa ćemo nesmetano moći pratiti povorku velikih maškara i uživati u zadnjem danu maškaranih svečanosti.

Do iduće godine i nekih novih maškarica i maškara, novih šala i glendi!

Želimo svima sve najbolje, a posebno da se dogodine okupimo u što većem broju sa što maštovitijim idejama i što vedrijim srcima!

Učiteljica Melita Grgantov

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*