Priča “Malena i Klepetan” učiteljice Maje Markov

Priča “Malena i Klepetan” učiteljice Maje Markov

MALENA I KLEPETAN

Priča koja će postati legenda

Jeste li čuli za mjesto Brodski Varoš pokraj Slavonskog Broda u Hrvatskoj? Sigurno niste.

A za rodu Malenu i rodana Klepetana? Sigurno jeste.

Za njih znaju i izvan granica naše domovine.

A sve je počelo prije 24 godine. Tada su Malenu lovci ustrijelili u krilo. Zbog slomljenog krila,na jesen,više nije mogla letjeti u toplije krajeve s drugim rodama. Brigu o njoj preuzeo je Stjepan Vokić, nekadašnji domar u tamošnjoj osnovnoj školi i veliki ljubitelj životinja.

Prije 12 godina priča je postala još zanimljivija. Dogodila se ljubav na prvi pogled koja ne postoji samo kod ljudi već i životinja. Malena je upoznala rodana kojeg su nazvali Klepetan. Njih dvoje su odmah postali nerazdvojni. Kada dođe jesen Klepetan,s drugim rodama,odlazi na dug put u toplije krajeve,a Malena ostaje sa Stjepanom koji se preko zime brine o njoj,hrani je,drži u toploj kući.

I tako već 12 godina,njih dvoje čekaju proljeće i vjernog Klepetana da preleti dug i opasan put i vrati se svojoj Malenoj. Jer Malena neće nijednog drugog već nestrpljivo čeka samo njega. Klepetan se obično vraćao oko 24.ožujka,ali zadnje dvije godine kasni,vjerojatno zbog lošeg vremena.

Njihov ponovni susret je jako dirljiv. Zagrle se kako to rode rade i neumorno klepeću svojim dugim kljunovima jer se tako glasaju.

Ove godine Klepetan je kasnio šest dana,a cijela Hrvatska uz Malenu ga je nestrpljivo čekala sa strahom jer put je dug,težak i opasan.

No, rodan Klepetan je i ovoga puta uspješno sve svladao kako bi ponovno bio s Malenom i pokazao da prava ljubav ne zna za prepreke.

I sretna priča se nastavlja…

 

Napisala: Maja Markov, učiteljica 2.d

Ilustracija: likovni radovi učenika 2. d razreda

Ostavi svoj komentar

comment-avatar

*